Silmäilin vuoden 2012 kuntavaalitavoitteitani ja yksi tärkeimmistä oli nollatoleranssi nuorten syrjäytymiselle. Käytännössä kyse on nuorisotakuusta eli kaikille nuorille tarjotaan joko koulutus- tai työpaikka. Kouvolassa nuorisotakuu on kuluvan vaalikauden aikana nostettu framille ja kirjattu sekä kaupunkistrategiaan että valtuustosopimukseen.

Koulutustakuusta voimme kaikki olla aidosti ylpeitä. Käytännössä kaikille peruskoulun päättäville nuorille kyetään tarjoamaan jatko-opiskelupaikka. Olemme panostaneet määrätietoisesti kymppiluokkiin ja ammattistarttiin.

Tulevalla vaalikaudella suurennuslasin alle tulee ottaa nuorisotakuun toinen puolikas eli työllisyystakuu. Nuorten työttömyysprosentti on edelleen aivan liian korkea. Kaikki kivet tulee kääntää, jotta suunta saadaan kääntymään. Avainasioita ovat oppisopimuskoulutuksen kehittäminen sekä muutoinkin ammatillisen koulutuksen ja elinkeinoelämän vuoropuhelun lisääminen. Tarjonnan tulee vastata kysyntää. Lisäksi tarvitaan kaupungin toimesta aktiivista työllistämispolitiikkaa.