Tänään Kouvolan Sanomien yrittäjäliitteessä rakennusneuvos Veli Hyyryläinen totesi, että puurakentaminen on ykkösvaihtoehto rakennusmateriaalina. Olen Velin kanssa täysin samaa mieltä. Kaupungin tulee hyödyntää puuta kaikessa rakentamisessa niin paljon kuin suinkin mahdollista. Kuten Veli totesi, tällainen linjaus on jo olemassa. Linjaus on itse asiassa syntynyt jo edellisellä valtuustokaudella, n. 7 vuotta sitten, jota olin kaupunginhallituksessa päättämässä.

Mansikkamäen koulu, Korian ja Myllykosken päiväkodit. Mikä edellä mainittuja yhdistää? Rakennusmateriaali. Koulu ja päiväkodit on rakennettu puusta eli olemme toimineet linjauksen mukaisesti. Olennaista on huolehtia, että jatkossakin kaikissa rakennushankkeissa puuta hyödynnetään kaupunginhallituksen linjauksen mukaisesti täysimääräisesti. Puhutaan sitten kouluista, päiväkodeista, matkakeskuksesta, pääkirjastosta tai asuntomessuista. Puhumattakaan Brankkarin alueen yksityisestä puukerrostalohankkeesta, jota Elementit-E parhaillaan suunnittelee. Onnea hankkeeseen, Veli!

Miksi puurakentaminen on trendikästä? Puu on uusiutuva materiaali, joka sitoo hiiltä tehokkaasti. Puu on aivan liian arvokas materiaali hyödynnettäväksi ainoastaan raaka-aineena. Ei voi myöskään vähätellä puun terveysvaikutuksia. Lisäksi elementeistä valmistetut tilat ovat muunneltavia, eivät yhteen paikkaan sidoksissa. Puurakentaminen vahvistaa kuvaa ympäristöystävällisestä kaupungista. Uusiudutaan uusiutuvilla ja tehdään ekologiasta ekonomiaa.